Guide til selgeren

Selge en eiendom i Spania er noe som ikke er ekstremt komplisert, men som et kjøp, anbefaler vi å ringe i en profesjonell til å være ansvarlig for å føre tilsyn med hele prosessen. Selgere må informeres om en rekke krav som må tas i betraktning ved salg av eiendom.

FISKAL ANSVAR FOR SALGER

Selgeren vil være ansvarlig for betalingen av kapitalgevinstskatten. Denne avgiften er pålagt på den økte verdien av eiendommen, dvs. differansen mellom kjøpesummen og oppdatert pris.

Eventuelle tilleggskostnader implisitt i salget av hjemmet kan trekkes dersom de ledsages av tilhørende fakturaer. Derfor er alle skatter knyttet til kjøpet, notaravgift, registrering, etc. de kan trekkes fra ved beregning av kapitalgevinstskatten.

PLUSVALY TAX

Selgeren er ansvarlig for betalingen av kapitalgevinstskatten. Verdien av denne skatten er satt av bystyret som matrikkelverdi av land og antall år den har tilhørt selger.

BELASTNINGER OG FORPLIKTELSER

Selgeren er ansvarlig for betaling av eventuelle gebyrer eller forpliktelser som påvirker eiendommen, for eksempel boliglån. Dersom kjøperen vil gjøre kjøpet av eiendommen gjennom en bank boliglån, kan du vurdere å døpe boliglån selger til kjøper (tar hensyn til vilkårene og betingelsene for eksisterende boliglån) og i så fall kunne bli mer økonomisk enn å søke om et nytt boliglån.

RETENTION

Hvis selgeren ikke er skattemessig bosatt i Spania er det viktig å vite at kjøperen er forpliktet til å holde tilbake 3% av kjøpesummen og levere den til den spanske statskassen. På denne måten forsikrer regjeringen om at selger vil betale i sin IRPF den tilsvarende skatten fra salg av fast eiendomskapital. Når det nøyaktige beløpet er beregnet, vil selgeren motta tilbakebetaling eller det vil bli krevd ytterligere betaling for å dekke den totale betalingen av skatten.

Merk: Villadom Spain Real Estate er ikke ansvarlig for variasjonen av informasjonen som vises på denne siden, og anbefaler råd fra en spesialist, enten i juridiske, juridiske eller skattemessige forhold. Vi vil gjerne gi deg informasjon fra fagfolk som kan gi personlig oppmerksomhet.

Fyll ut skjemaet under og vi vil kontakte deg.

Velg område
Type bolig
Velg sted
maksimal pris
Soverom
Baderom
Send
Sending...

This site uses cookies to give you the best user experience. If you continue browsing you are giving your consent agreeing to our cookies policy.

X Accept Mer Info